Spelen met het hele gezin

Familiespel

Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Denk aan de emotionele en sociale vaardigheden bijvoorbeeld. Hoewel je met enkele digitale spellen vast ook hieraan werkt, gaan wij nog gewoon voor de offline varianten. Met het hele gezin aan tafel en spelen maar. De ene keer doen we een spel wat gemaakt is voor kleuters en de andere keer kiezen we voor een iets serieuzer spel wat goed te doen is voor onze 8-jarige dochter. 

Verbinding door familiespel
Samen een familiespel spelen brengt ons dichter bij elkaar. We hebben het gezellig (nou ja… als er iemand verliest die daar niet tegen kan, even niet 😉 ) en hebben echt even oog voor elkaar. Ondertussen hebben we zelfs onze eigen familiespel-traditie ontwikkeld. Drankje erbij, bakje chips… en altijd in het weekend. Ben jij ook een fervent familiespel-speler? Dan herken je dit beeld vast wel. 

3 vliegen in 1 klap
Een familiespel spelen is dus niet alleen leuk maar zorgt dus ook voor verbinding binnen het gezin én draagt bij aan de ontwikkeling van je kind. Drie vliegen in één klap, en dat met een simpel familiespel. Er zijn talloze familiespellen te verkrijgen dus voor ieder wat wils. Zelf zijn wij fan van familiespellen waarbij er moet worden samengewerkt en waar je dus samen successen kunt vieren. 

Korte spanningsboog?
Wanneer je dan een leuk familiespel hebt gevonden, ga er dan ook echt even lekker voor zitten met z’n allen. Leg die telefoons gewoon weg, écht weg, zodat je er echt bij bent met je hoofd. Kinderen hebben feilloos door als je ondertussen ergens anders bent met je gedachte. Vaak kopiëren zij dit gedrag en zal er ook minder focus bij hen zijn. Zijn ze snel afgeleid en wijt jij dit aan een korte spanningsboog? Ga eens bij jezelf te rade op welke manier jij aanwezig bent. Zie het spelen van een familiespel niet als verplicht onderdeel van de opvoeding maar geniet ervan! 

Veel plezier!! 

Een reactie op “Spelen met het hele gezin

  1. Pingback: 5x 'Coöperatieve spellen zijn leerzaam!' - Soek-Familiespel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×