De kampeermeneer maakte van zijn tent een escaperoom!

De kampeermeneer vertelt in zijn blog:

SOEK!, een mysterieus spel, maakt van je tent een Escape Room!

Dit is zo leuk, ons hele gezin werd er blij en nieuwsgierig van én kwam in actie. Via, via had ik gehoord over het mysterieuze familiespel SOEK!. Een soort Escape Room mysterie dat je als gezin moet oplossen en minimaal een week duurt. Je kunt het anoniem thuis laten opsturen en thuis spelen, maar ook prima, zoals wij deden, meenemen op vakantie. Maar dat had ik de rest van het gezin niet verteld.

Word detective in Swietsentriets met SOEK!

Wat is dat geheimzinnige SOEK!-spel nou precies? Eigenlijk is het een Escape Room die door de brievenbus past! Het spel bestaat uit 5 enveloppen.

In de eerste envelop wordt kort uitgelegd dat er een ‘smakelijk’ mysterie gaande is en dat jij als gezin nu als Team X aangesteld bent om dit op te gaan lossen. Mijn kinderen voelden zich helemaal trots dat zij als echte detectives waren aangesteld. Ook zitten in die eerste envelop meteen verschillende puzzelopdrachten die je gezamenlijk als gezin moet gaan ontcijferen.

In iedere volgende envelop zitten weer nieuwe puzzels die je telkens dichterbij de oplossing van het mysterie brengen. De uitleg is beperkt zodat het echt puzzelen is en zoeken naar manieren om de puzzels op te lossen. Leuk is ook dat je soms zonder dat je het weet een eerdere of latere envelop nodig hebt om een puzzel op te lossen. Je moet dus wel een beetje tegen open eindjes kunnen….  

 

Lees hier het hele verhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×