Kamperen met kinderen

De buitenlucht, de simpelheid en echt even samen zijn. Dat is waar kamperen voor ons om draait. Niet teveel regen en niet te heet a.u.b. Want anders wordt kamperen met kinderen toch creperen..


Kamperen met kinderen – de voorbereiding
Weken voordat we gaan, beginnen er overal in huis al stapeltjes te verschijnen. Stapels kleding, stapels kampeerspullen en stapels spelletjes. Er worden steeds meer dingen opgelegd. Ook door de kinderen, vooral op het laatst genoemde stapeltje. Éen probleem; we hebben beperkte bagageruimte dus er worden keuzes gemaakt, door ons als ouders. En er worden weer spullenbijgelegd, door de kinderen. 

Kamperen met kinderen – campinglife
Eenmaal op de camping aangekomen, blijken we ons niks meer te herinneren van die stapels kleding en stapels spelletjes. Meerdere dagen lopen we in dezelfde kleding of in bikini’s en zwembroeken. Spelletjes worden nauwelijks aangeraakt want de kids zijn de hele dag aan het spelen met vers- gemaakte-vriendjes. Af en toe komt er eentje voorbij die een stokbroodje brie naar binnen stouwt of een beker oasis naar binnen slurpt. En weg zijn ze. Echt even samen is er inmiddels bij in geschoten, tenminste niet als gezin. 


Kamperen met kinderen – de sleutel tot succes
Als back-up had ik het brievenbus mysterie van SOEK! ingepakt, een coöperatieve gezinsactiviteit. Dit bleek een goede zet. Na de ontbijt-afwas, welke de meiden altijd doen, legde ik een geheimzinnige envelop op de ‘deurmat’, gericht aan Team X, aan ons als gezin dus. Daar kwamen de meiden weer aan. Sjokkend met het afwasteiltje, theedoek over de schouder en afwasborstel in het haar van de jongste, viel hun oog op de envelop. Met vraagtekens in hun ogen werd de envelop opgepakt. “Wat is dit, mama?” vroeg de oudste, “mama, wat zit erin?” vroeg de jongste, “geen idee, maak maar open” zie ik met mijn pokerface op. Schaar, stiften en plakband had ik alvast subtiel op tafel gelegd, en papa alvast losgerukt van zijn telefoon. Met grote ogen begon de oudste te lezen… Mysterie? Swietsentriets? Gevraagd door de
koning? Verborgen aanwijzingen? En daar begon ons avontuur. Op de camping, als gezin, doken wij even onze eigen wereld in. Vriendjes, het zwembad en zelfs telefoons en tablets, bleken niet opgewassen tegen de aantrekkingskracht van een geheimzinnige envelop. Gelukkig zaten er 5 van die geheimzinnige enveloppen in het brievenbus mysterie van SOEK!. Wanneer we behoefte hadden aan tijd met het gezin, lieten we de geheimzinnig postbode gewoon
even langskomen. 


Buitenlucht, simpelheid en inderdaad: echt even samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×